Akcia Bradlo

nedeľa 28.4.2024

Účastníci: J. Lukačovičová, H. + Ľ. Rosoví, K. + P. Julínyoví, M. + Ľ. Kraicoví, A. Kučerová, J. Poláček, J. Budoš, Š. Krištof, F. Martinus, I. Buc, M. Babišík, V. Trajlínek, D. Surovčík, R. Miklošík, I. Kubiš, J. Baránek, J. Golier, V. + M. Miklošovičoví, I. + J. Saloví, M. Liška, S. Macejka.

Takú účasť som nečakal ani vo sne, len či ma po ceste nebudú biť…

Akcia bola kvôli počasiu presunutá o jeden deň, v nedeľu sa pod vežou vo Vrbovom stretla riadna kôpka cyklistov a cyklistiek, členov(-iek) aj sympatizantov(-iek) MKCK. Najskôr nás čakala milá povinnosť, krst nového elektroprírastku do postupne sa rozrastajúcej rodiny, Jozefovho Spartaka. Tak teda veľa kilometrov bez defektu a nech sa Ti nikdy nevybije baterka.

Potom sme sa (ešte pohodovo) presunuli okolo priehrady na Prašník, cez Boorov, len jemne lizli Adama (do penziónu na jedno orosené sme neodbočili, bolo ešte priskoro a bolo nás priveľa), prefrčali cez Bendov a Beňov a počkali sa na križovatke do Šindelov. Následné stúpanie na Dlhý vŕšok preverilo nielen  našu kondíciu, ale potiahlo si aj prvý dielik z bateriek. Pokým sme hore oddychovali, zjazdom z od Hlaváča sa prirútila skupinka cyklistiek – Zuzka s kamarátkami na výlete, bolo to milé a nečakané stretnutie. Kúsok poniže sme pozdravili Ivetkinu kamarátku a odovzdali pozdrav (okolnosti jej nedovolili zúčastniť sa) a potom sa už len šibko prešmykli do Priepastného. Dychberúci zjazd!

A potom riadny stupák cez Zubákovcov a krajom zjazdovky na chatu pod Bradlom. Prišlo aj na turistiku. Dnes sa už vyššie nedostaneme, bolo si treba oddýchnuť, načerpať sily, zajesť, zvlažiť hrdlo. Väčšina si na chvíľku odbehla aj hore na mohylu.

Zjazd do Brezovej je rýchly, našťastie ho všetci zvládli. Za odmenu sme si na námestí naordinovali pár kopčekov zmrzliny, v tom teple to nešlo obísť. Ešte predtým sme sa rozlúčili s malou trnavskou skupinkou, ťahali smer Dobrá Voda, nás ostatných čakala výzva zvaná Rozhľadňa pod Klenovou.

Zvládli sme aj tú, i následný ostrý zjazd (niekto len tak-tak) do vyústenia Divej doliny. A potom celkom pohodovo hore-dole, neskôr už len dole až do Lančára. Kostolík je vysoko, hore sa už nechcelo nikomu, Vlado musel navyše lepiť.

Hoci sme boli takmer v cieli, museli sme ešte prekonať niekoľko krpálov, krátkych, ale jedovatých. Silný vietor, ktorý nás dnes občas zlostil, však tentokrát pomohol. Nestáva sa to často. Bol to pekný a výživný výlet, roviny sme si veľmi neužili. Našťastie ma nezbili (aj keď niekto si občas tíško popod nos pošomral), sily (a baterky) vydržali všetkým až do cieľa vo Vrbovom.

A večer sme si ešte niektorí užili príjemný koncert v Trnave. Vivaldi nesklamal.

Juro Golier