Jašter 10.4.

Akcie sa zúčastnili: I.Naništa, D.Fáziková, P.Škoda, M.Šuga, A.Masaryková, D.Polák, P.Vrábel, M.Valovičová, D.Vrábel, H.Gurínová, J.Michalec, D.Surovčík, E.Kraicová, M.Nižnanský, J.Poláček, I.Matkovčík, D.Ješko, A.Kučerová, F.Trnka, V.Naď a M.Unger, (21 členov)

Hostia: M.Liška, I.Šikula a I. Kubiš

Po zimnej prestávke sme opäť „oprášili“ naše 2-oj kolesové „tátoše“ a privítali nový cyklorok jazdou na Jašter. Zraz v Trnave bol o 10. hod pred vchodom do Relaxu na Rybníkovej ul. Počasie bolo vcelku svieže – jarné, teplota vzduchu cca 8 st. C. Našťastie trocha ustal vietor, ale slnko sa schovávalo za mraky po celý deň . Piešťanci mali zraz pri kruhovke v cca rovnakom čase. Po tradičnom zvítaní a „štartovej“ fotografii vyrážame na cestu „odkrajovať“ prvé jarné km. Cez Sláviu sa dostaneme na Kopánku a ideme okolo letiska smerom na Malženice – Trakovice – Hlohovec. Na začiatku mosta do HC odbočujeme vľavo na hrádzu Váhu až prídeme k starému železničnému mostu. Prejdeme ním do HC na cyklochodník pri štadióne. Príroda okolo ožíva zeleňou a stromy sa „obliekajú“ do kvetov. Rybári pri Váhu tiež skúšajú uloviť prvú jarnú rybu. No nás čaká ešte pár km a po jazde uličkami vidíme na úpätí svahu za HC cieľ našej 1. jarnej túry Viechu Jašter.

Tu sme dnes o „čosi“ skôr ako obyčajne keďže „tradičnú“ zastávku v Trakoviciach vynechávame. Na dvore pred Jašterom nás už čakajú priatelia (-ky) z Piešťan a okolia. Akciu prišli podporiť aj hostia z klubu Trnavskí sršni, Milan Liška a Ivan Šikula. Obaja sa v rámci tréningu potom od skupiny oddelili a išli ďalej domov vlastnou trasou.

Úderom 12. hod. je otvorená aj viecha a tak zasadáme do lavíc pekne dostavanej terasy. Príjemná a rýchla obsluha čoskoro nosí na stoly požadované jedlá a nápoje. Rozbieha sa debata o plánovaných akciách v r.2016. Zároveň prebieha aj „spisovanie“ záujemcov o akciu Kysuce – Orava (29.6. 3.7.) kt. zabezpečuje P.Herceg. Predseda klubu navrhuje zabezpečiť cyklosprievod na akcii Cyklojazda pre všetkých dna 7.5.2016, a zároveň „spisuje“ záujemcov. Spomenieme si aj na zraneného Jozefa Benedikoviča. ktorému držíme palce a prajeme mu skoré uzdravenie.

Na Jašteri sa vždy dobre cítime a po nedeľnom obede sa ešte debatuje o aktualitách aj „všetkom“ možnom i nemožnom. S hospodárkou klubu potrebujem ešte „doriešiť“ platbu členských známok za r.2016. Po obede a občerstvení nasleduje fotenie na dvore pred Jašterom. Lúčime sa s priateľmi (-kami) a tešíme sa na 2. cyklojazdu na D.Vodu. Cestami aj „necestami“ sa opäť vraciame domov. Cyklosezóna MKCK 2016 je úspešne OTVORENÁ.

Naništa